Visumservice Resor Stockholm Segla Kontakta oss 
RL resor

Visumservice
Ansök och hämta visum på
Östermalmstorg 1, 4tr, 08.00-17.00

Tfn: + 46 (0)8/50256660
E-mail för visum: yagentinp@gmail.com
SMS visum: 070 557 72 21
Resor / Estland
  Baikonur
  Georgien 2018
  Kazakhstan
  Estland
  Vilnius - Nida - Kaliningrad - Gdansk
  Moskva - opera & balett
  Skärgårdsutflykt maj - sep
  Moskva - sommarhelger
  Tallinn - Nyår
  Weekend in St: Petersburg
  Kryssningen S:t Petersburg
  Sidenvägen genom Kaukasus
  Operafestival i Savonlinna, balett i Sankt Petersburg
  Baltiska resan
  Ukraina
  Resevillkor
  Bokningsregeler
rotary
sidenresa
visum

Estland

Noorus Spa i Karl XII:s spår

 

Noorus Spa i Karl XII:s spår

 

Åk furstligt, bo kungligt. Njut!

Det finns ett kungligt Sverige bortom Sverige!

Följ med till en av Östersjöns mest okända pärlor.

Barockstad. Kilometerlånga  breda sandstränder.
Och det allra senaste i en lång rad spaanläggningar med det senaste inom skönhets - och hälsobehandlingar.

Till oslagbart pris för att få fler svenskar att upptäcka Karl XII:s favoritstad

Narva och badorten Narva Joensuu.

Än idag firas Karl XII:s seger över Peter den Store.

I rykande snöstorn år 1700, på bron över den vilda floden mellan Hermansborgen och Ivangorod, två sagoborgar som då låg i svenska Ingermanland. Här hålls dramatisk historia levande i dagens idyll. Mer exotisk så nära hemma får du leta efter. I Narva kan du uppleva historia som blivit rykande aktuell - på plats.


Tre nätter, välkomstdrink,   frukost    och middag   för 47 euro per person/dag
Inkl. en spabehandling eller saltkammare per vistelse.

Lägg till utflykter, svensktalande guide , skönhets - och spabehandlingar och njut av omgivningarna.
Vi ordnar din resa,  konferens , transfer till och från hotellet, utflykter och bokar behandlingar.


Hit kommer du enklast via Tallinn och sedan utmed E 20 österut – snabbt och komfortabelt. Avståndet mellan Tallinn och Narva är bara 160 km.
Antingen reser du med bil, snabbtåg eller tar dig fram med båt/buss.

Flyg till Tallinn kostar enbart 990 kr om du bokar din biljett  senast 29 november.

Du bestämmer – vi arrangerarPå vägen mot Noorus Spa  finns många fina sevärdheter, bland annat vattenfallet i Jäägala, de tyska kungsgårdarna i nationalparken Lähemaa. Vi berättar gärna mer om allt spännande som finns på vägen.

Staden Narva domineras av de båda gamla befästningarna, dels Narvas Jaanilinna (konstruerad på 1700-talet av svensken Erik Dahlberg), dels fortet Ivangorod på den ryska sidan av floden.


Narvas storhetstid som handelsplats mellan öst och väst inföll på 1700-talet, under den svenska tiden. Men Narva har ända sedan vikingatid varit en naturlig handelsplats och transportled, och har på grund av sitt strategiska läge varit styrt av många olika statsbildningar och härskare. Idag är staden ett levande stycke historia, inte minst från Sveriges stormaktstid. En härlig liten stad med stolt historia.


Norus SPA -hotell  med underbart läge femtio meter från Finska Viken, elva km från Narva och två  timme från Tallinn ligger ett av Estlands, , mest avkopplande spa hotell. 

Du kan antingen njuta av olika behandlingar under dagen, äta gott och ta en simtur i den vackra inomhuspoolen. Eller bara promenera utmed stränderna, lyssna på vindes sus i de vackra skogarna och hitta dig själv bland allt det vackra...


Hotellet har naturligtvis alla moderna faciliteter, både enkel- och dubbelrum och familjerum och flera mycket vackra sviter.
Det finns vidare en konferensanläggning och ett mycket stort utbud av spa - behandlingar.

Maten är bara den en anledning att besöka Noorus Spa i  Narva-Joensuu...


Vi har en solid kunskap om Baltikum och det forna Sovjetunionen, vilken vi gärna bjuder på.  
Med hjälp av våra välutbildade guider, kan den som inte är insatt i den lokala kulturen, språket och sedvänjorna, förstå mer och få en ännu större upplevelse av resan.

Ring oss för info +46 70 55 77 22 1 , maila yagentinp@gmail.com  eller boka ett besök.  Vi ser fram emot att hjälpa dig/er iväg på en unik resa!

 

Slaget vid Narva år 1700År 1700 besegrade den unge Karl XII en flerfaldigt större rysk arme vid staden Narva.
Sverige hade tre år tidigare angripits av Sachsen, så när Tsar Peter anföll och belägrade den svenska staden Narva, var Sverige inbegripet i ett tvåfrontskrig. 
En svensk undsättningsexpedition igångsattes i all hast under andra halvan av år 1700, med framför allt stora problem att få fram mat och förnödenheter till styrkan.

När den svenska hären om ca 10000 man nådde Narvas utkanter i november, var läget prekärt. Kylan, dåligt med mat och ammunition och brist på ytterligare förstärkningar gjorde att man inte kunde vänta, utan var tvungna att slå till snabbt. Efter att relativt enkelt brutit igenom ryssarnas första försvarslinje, stod svenskarna framför en tre meter hög befästningsvall, med vattengravar och spanska ryttare. Samt den 35000 man starka ryska armen.
Den 20 november anföll svenskarna, inte på bred front som brukligt, utan genom ett koncentrerat angrepp på två punkter. Man bröt igenom försvarsvallen och delade den ryska hären i tre delar och vann slaget på en dag. Ryssarna förlorade massor av manskap (de flesta dog när en bro brast under de flyende) och materiel.

Man kan väl säga att Karl XII vann slaget men förlorade kriget. Narva intogs redan 1704 återigen av Peter I, och vid fredsavtalet efter det stora nordiska kriget år 1721 fick Sverige avstå Livland, Estland, Ingermanland och Viborgs län till Ryssland.

Kontakt: Nina Gorski tel +46 (0)70 55 77 221 eller via e-mail: yagentinp@gmail.com

 

  

Skicka förfråganSitemap